Pla de Desenvolupament Comunitari

El Pla Comunitari de Navas s'inicia l’any 2010 fruït d'un període de diagnosi impulsat per l'Ajuntament, l'Associació de veïns i veïnes de  Navas i la Parròquia  Sant Joan Bosco. Els objectius de treball sorgeixen de la diagnosi i s'han anat modificant, així com concretant amb el temps,  segons les necessitats del barri i es basen en  valors  tals com la creació de teixit associatiu,  de  participació, convivència, perspectiva de gènere i, en definitiva, de  generar una  millora de la qualitat de  vida de la ciutadania  i del barri de Navas.

Els Objectius específics del PDC són:

-         Enfortir la xarxa associativa i els vincles entre Entitats, Serveis, Equipaments, agents socioeconòmics i veïns/es del barri, millorant la visualització del teixit associatiu.

-         Treballar la identitat i el sentiment de pertinença al barri, tenint en compte la diversitat i interculturalitat dels veïns i veïnes, implicant-los en la dinàmica del Pla Comunitari, i iniciant el treball de memòria històrica del barri.

-         Impulsar el grup de joves que hem iniciat al 2016, treballant  les necessitats de la joventut del barri i fer propostes per treballar la prevenció de conductes de risc, la perspectiva de gènere i  la seva participació dins el teixit associatiu.

-          Donar a conèixer i fer difusió de les activitats i de les accions del Pla Comunitari i de les Entitats, Equipaments i Serveis del barri.

-          Crear una Comissió de Dones del barri que, analitzant les seves necessitats,  pugui treballar  projectes de gènere i igualtat.

-          Treballar la Salut Comunitària de forma coordinada amb el Centre d’ Atenció Primària i el de Serveis Socials.

 PDC 1PDC 3PDC 5

PDC 4


click joves 1

pla comunitari

Contacte

SALESIANS SANT JORDI - PES NAVAS

Plaça Ferran Reyes, 2 · 08027 Barcelona
Tel. 93 359 55 76

pes.navas@salesians.cat

Patrocinadors